Συχνές ερωτήσεις

Απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές από το Ness Cavaliers για το πόσο παιχνιδιάρικο και τρυφερό, πόσο φιλικό προς άλλα σκυλιά και ζώα, προς τους ξένους και τα παιδιά, πόσο δεκτικό στην εκπαίδευση είναι και αν χρειάζεται τακτική φροντίδα και άσκηση ένα σκυλάκι της φυλής Cavalier King Charles Spaniel.

Το Cavalier είναι κατάλληλο για παιδιά;

Είναι στοργικά, ευγενικά, υπομονετικά και τρυφερά. Τα Cavaliers είναι πολύ φιλικά απέναντι στα παιδιά, με την προϋπόθεση ότι και τα παιδιά είναι το ίδιο δεκτικά και καλοπροαίρετα. Να θυμάστε ότι όπως όλες οι σχέσεις, έτσι και η σχέση παιδιού και σκύλου είναι μια συνεχής αλληλεπίδραση βασισμένη στις αγνές προθέσεις και τον σεβασμό ορίων και των δύο μερών.

Είναι καλό με τους ηλικιωμένους;

Θα γεμίσουν χαρά και ζωή την καθημερινότητά τους. Δεν είναι μεγαλόσωμα, αγαπούν τα χάδια στον καναπέ αλλά και τις όμορφες χαλαρές βόλτες με τον δίποδο σύντροφό τους.

Κάνουν μαζί με τις γάτες;

Ανησυχούμε περισσότερο για τη γάτα που βλάπτει τον σκύλο, παρά το αντίθετο.

Αρσενικό ή θηλυκό;

Αυτό εξαρτάται μόνο από εσάς. Ας γνωρίζετε όμως ότι κάθε σκύλος έχει μεν τα βασικά του χαρακτηριστικά ως Cavalier αλλά και ξεχωριστή προσωπικότητα, η οποία δεν εξαρτάται από το  γένος. Δεν είναι όλα τα αρσενικά ίδια ούτε όλα τα θηλυκά ίδια. Οπως ο άνθρωπος, έτσι και ο σκύλος έχει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα, ανεξάρτητα από το αν είναι αρσενικός ή θηλυκός. Θα ήταν καλό να συζητηθεί εκτενέστερα αυτό με την εκτροφέα κ.Τριάντου, ώστε να διαπιστωθούν οι ανάγκες σας ή της οικογένειάς σας, γιατί στο βάθος είναι όλα θέμα χημείας και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και τετραπόδου.

Πόσον καιρό ζουν;

Η ηλικία τους εξαρτάται από την υγεία τους. Τα εκτροφικα Cavalier ζουν πολύ περισσότερο από τα σκυλάκια που διατίθενται στα pet shop. Μπορείτε να διαβάσετε εκτενέστερα το άρθρο "Puppy mills" από τον ιστότοπο www.cavalierking.gr για να έχετε σαφέστερη εικόνα.

Τι γίνεται με τα προβλήματα υγείας;

Τα Cavalier είναι ανθεκτικά σκυλιά εφόσον εκτρέφονται, ανατρέφονται και διατρέφονται σωστά. Το εκτροφείο Ness καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει γερά κουτάβια από γερούς υγιείς γονείς, όπως ακριβώς οι άνθρωποι εξαντλούν κάθε προγεννητικό έλεγχο προτού γίνουν γονείς.

Ποια είναι τα χρώματα;

  • Black & Tan (μαύρο και καφέ)
  • Tri-color (μαύρο, καφέ και λευκό)
  • Blenheim (προφέρεται "μπλένιμ" και πρόκειται για τον γνωστότερο χρωματισμό του: λευκό και καφέ)
  • και το σπάνιο Ruby (καστανοκόκκινο).

Πόσα κιλά φτάνουν;

Σε πλήρη ανάπτυξη, το βάρος του θα είναι από 5,5 έως 8 κιλά.

Μπορούν να ζήσουν σε ένα διαμέρισμα;

Άνετα, είναι σκυλιά συντροφιάς και προσαρμόζονται εύκολα.

×