Γιατί να επιλέξετε ένα Cavalier

 Το Cavalier King Charles Spaniel είναι το τέλειο κατοικίδιο για όποιον αναζητεί τη συντροφιά σε έναν σκύλο, για όποιον μπορεί να διαθέσει χρόνο και ψυχή σε ένα πλάσμα που θα γίνει ο καλύτερός του φίλος. Πρόκειται για μια απερίγραπτη και ανεκτίμητη σχέση ζωής. Το Cavalier σίγουρα θα σας εκπλήξει ως πιστός σύντροφος και τρυφερός συγκάτοικος, ως παιχνιδιάρικος φιλαράκος αλλά και αφοσιωμένο μέλος της οικογένειάς σας.

Γιατί να επιλέξετε ένα Cavalier

Το Cavalier μπορεί να προσαρμοστεί ιδανικά σε οικογένειες με παιδιά και άλλα κατοικίδια, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που το καθιστά άριστη επιλογή, καθώς το Cavalier:

 • Είναι μεσαίου μεγέθους (5.5-8 κιλά), συνεπώς μπορεί να σας συνοδεύει με ευκολία στα ταξίδια σας μέσα στην τσάντα μεταφοράς του.
 • Μπορεί να ζήσει εύκολα μέσα σε διαμέρισμα και να προσαρμοστεί δίχως πρόβλημα στις συνθήκες ζωής σας.
 • Είναι από τις καλύτερες επιλογές για πρώτο κατοικίδιο καθώς είναι πολύ πρόθυμο, ευχάριστο και ευπροσάρμοστο.
 • Είναι πολύ φιλικό με την οικογένεια, τα παιδιά, άλλα σκυλιά/ κατοικίδια, και κοινωνικό με τους άλλους ανθρώπους.
 • Έχει γενικά πολύ καλή υγεία και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 15 χρόνια ζωής.
 • Το τρίχωμά δεν χρειάζεται κούρεμα και οι περισσότεροι κηδεμόνες προτιμούν να το αφήνουν φυσικό και  πλούσιο.
 • Έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.
 • Εκπαιδεύεται εύκολα, καθώς έχει έμφυτη την ανάγκη να σας ευχαριστήσει.
 • Δεν παρουσιάζει τάση για γάβγισμα. Θα γαβγίσει εάν κάποιος πλησιάσει την πόρτα αλλά δεν έχει ένστικτο φύλακα, θα χαιρετήσει κάθε επισκέπτη με ενθουσιασμό πιθανόν και τον διαρρήκτη, εάν εκείνος τον χαϊδέψει.
 • Χρειάζονται άσκηση χαμηλής έντασης. Λίγο παιχνίδι στην αυλή ή χαλαρό περπάτημα μπορεί να είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες του.
 • Είναι παιχνιδιάρικο και μπορεί να κρατήσει παιδιά και μεγάλους απασχολημένους για ώρα.

Όπως όλα τα σκυλιά, έτσι και κάθε Cavalier έχει την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Σίγουρα όμως, τo Cavalier King Charles Spaniel είναι από τα πιο ενθουσιώδη, τρυφερα και εκφραστικά σκυλιά με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω τους, και μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αποτελούν μάλιστα τέλειο παράδειγμα για το πώς ο Σκύλος μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του Ανθρώπου, καθώς αναπτύσσουν με τον Άνθρωπο ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς. Εφόσον τους αφιερωθεί και ο απαραίτητος χρόνος και η φροντίδα που χρειάζονται, τότε αυτή η σχέση εγγυημένα θα ευδοκιμήσει.
Για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει ένα Cavalier μέλος της οικογένειάς του, είναι σημαντικό να απευθυνθεί σε ένα αξιόπιστο εκτροφείο όπως το Ness Cavaliers, προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη υγεία του σκύλου, καθώς και οι πρότυπες συνθήκες διαβίωσης και αναπαραγωγής. Πολύ σύντομα θα πειστείτε πως αυτά τα ξεχωριστά σκυλιά αξίζουν όλα όσα ζητάνε και ακόμη περισσότερα!

Αξίζει να μάθετε περισσότερα για την αγαπημένη μας φυλή στο cavalierking.gr

×